Sárga fogak

Sárga fogak

A sárga fogak sok kellemetlenséget és önbizalomhiányt tudnak okozni. Egy társaságban, tárgyaláson, beszélgetés közben megvillanó fogazat sok mindent elárul az emberről. Kutatások bizonyítják, hogy a sárga fogak birtokosai hátrányban szenvednek a fehér és csillogó fogakkal rendelkező társaiknál. Ezért nagyon fontos, hogy figyeljünk oda fogaink épségére, színére és vigyázzunk rájuk, óvjuk őket, hogy ne legyenek lyukas és sárga fogaink.

Mi okozza a sárga fogak kialakulását?

Sárga fogak okai:

  • Dohányzás: Ezt említeni sem kellene, a dohányzás az első számú okozója a sárga fogaknak. A cigarettából beszívott füst, nem csak az egészségünkre van nagyon káros hatással, hanem a sárga fogak kialakulásában is döntő szerepe van.
  • Kávézás: Másik szokás mely sárga fogakhoz vezethet. Rengetegen kávéznak, akár naponta több alkalommal is, sajnos ez fogaink épségére és egészségére káros hatással van.
  • Gyógyszerek: Sajnos ezek szedése bizonyos esetekben elkerülhetetlen, ám fontos tudni, hogy egyes gyógyszerek bizony fogaink sárágásódásához is vezethetnek.
  • Genetika: Ez rajtunk kívülálló tényező. Néhányan szerencsések akiknek csillogó és fehér fogaik vannak és természetesen van a másik véglet, akik sárga fogakkal rendelkeznek. Sajnos a genetikát nem lehet befolyásolni, viszont fogfehérítéssel kezelhető.
  • Kor: Ahogy egyre idősödünk, egyre több lerakódás keletkezik a fogazatunkon ez sajnos idővel sárga fogak kialakulásához vezethet.

Sárga fogak megelőzése, kezelése

Első és legfontosabb, hogy óvjuk és vigyázzunk fogazatunk egészségére próbáljuk elkerülni a sárga fogak kialakulását. Szokjunk le káros szenvedélyeinkről (dohányzás) és mértékkel fogyasszunk kávét, kólát, stb.

A sárga fogak kezelése ma már rutin művelet, fogfehérítéssel sok esetben nagyon szép és vonzó eredményt érhetünk el.

Ha felkeltettük érdeklődését, olvasson tovább az Alma Fogászat Budapest honlapján.

No Comments

Post a Comment